Reparatia radiatorului

Radiatorul si substanta frigorifica ale conditionerului sunt unele din cele mai delicate si sensibile componente ale fiecarui automobil. Deteriorarea acestora are loc destul de des si de-obicei motivele sunt de natura chimica sau mecanica. Astfel, nu putem ocoli necesitatea in serviciul de reparatie a radiatorului.

Sunt doar 2 factori care afecteaza lichidul de racire si aerul conditionat. Acestea sunt materialul din care sunt confectionate piesele (de regula, metal sau plastic) si locul unde se afla acestea – in fata motorului. Aia inseamna ca la orice lovitura, cat de mica nu ar fi, radiatorul auto poate fi defectat si va necesita reparatia urgenta.

În rezultatul defectarii sistemului de racire, poate aparea riscul de oprire a vehiculului. Fara racire, mecanismul de tractiune se supraincalzeste si conducerea in asa stare, poate duce la plina destrugere a acestuia. Din aceasta cauza reparatia radiatorului de racire este necesara la orice defectare. Care varianta veti alege (reparatie sau schimb), depinde de cauza deteriorarii, care printre altele poate fi uzura piesei, si de partea financiara.

Daca ati decis sa comandati reparatia radiatorului a sistemului de aer conditionat auto, trebuie sa tineti minte ca aceasta are sens doar in anumite situatii. Daca in rezultatul deteriorarii a avut loc formarea unei gaure in canalul central, teoretic, putem s-o reparam, insa acest lucru are sens doar in cazul racitoarelor relativ noi. Schimbul unui radiator uzat la un pret ridicat, de-bicei este inutil si cel mai des ajunge a fi o neplacere pentru sofer.

Restaurarea unui radiator din aluminiu sau cupru este posibila doar on cazul, cand rezervorul din plastic sau cupru nu a fost deteriorat. In cazul dat vorbim despre radiatorul unui camion. Reparatia radiatorului unui automobil este, într-adevar rentabil, daca apelati la un profesionist.

Vorbind de serviciul dat, trebuie sa recunoastem ca aceasta necesita a fi efectuata in cel mai bun atelier auto. Nu este recomandat sa efectuati reparatia de sinestatator. (Пайка) radiatorului de racire poate fi efectuata in cazul cand aveti, cel putin careva cunostinte necesare, insa schimbul miezului radiatorului tine de un nivel de complexitate mai ridicat. Mesterii Autoshina.md sunt acei specialisti calificati in domeniul dat, care se vor ispravi cu defectiuni de genul dat. Efectuam reparatia radiatoarelor auto excelent!

Consultati celelalte servicii ale noastre: Vopsirea jantelor, Extractie prezoane, Reparatii parbrize, Inlaturarea mirosurilor, Alimentarea sistemului de aer conditionat auto