Inlocuirea termostatului

Sistemul de racire a motorului este format din doua parti, numite circulatie mare si mica. Pana cand motorul atinge temperatura de functionare, lichidul de racire circula doar intr-un circuit mic, adica in blocul motor si in incalzitor, cu exceptia radiatorului. Cand motorul atinge temperatura de functionare, lichidul incepe sa circule si prin radiator, impiedicand supraincalzirea motorului.

Pentru informatiile dvs., fiecare reparatie a sistemului de racire este o oportunitate de a verifica performanta sa generala. De asemenea, verificati daca exista scurgeri si monitorizati lichidul de racire la concentratia corecta pentru a rezista la inghet si fierbere in intervalul corect de temperatura.

Termostatul deteriorat trebuie inlocuit cat mai curand posibil, altfel poate afecta negativ functionarea motorului. La inlocuirea termostatului, garnitura capacului carcasei este intotdeauna actualizata. Costul achizitionarii unui termostat este scazut, in timp ce conduceti cu o parte deteriorata poate duce la o defectiune brusca pe sosea.

Pentru a inlocui termostatul auto, trebuie sa deschideti sistemul de racire. In primul rand, trebuie sa scurgeti o parte din lichid din acesta. Apoi, desurubati suruburile de montare ale carcasei termostatului. Un termostat defect este scos din acesta si o noua parte este instalata in locul sau. De asemenea, este necesara o noua garnitura de carcasa a termostatului.

Pretul termostat de schimb va va surprinde placut in service-ul nostru auto. Sunați la Autoshina.md.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

 

inlocuirea termostatului din masina

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Cum să înlocuiți un termostat❓

Demontarea sistemului și înlocuirea termostatului trebuie să fie încredințate specialiștilor, lucrările urmând să fie efectuate în mai multe etape:

  • Deconectarea tubului sistemului de admisie a aerului de la filtru, deșurubarea capacului rezervorului.
  • Deconectarea termostatului cu o cheie specială.
  • Scurgeți antigelul folosit într-un recipient pregătit
  • Instalarea unui termostat de funcționare, montarea sistemului și umplerea acestuia cu antigel.

Cât durează repararea unui termostat❓

Înlocuirea termostatului nu implică lucrări de diagnosticare îndelungate, astfel încât întregul proces poate dura 1,5-2 ore.

Ce se poate întâmpla dacă termostatul nu este înlocuit la timp❓

O defecțiune a termostatului nu duce la o defecțiune imediată completă a motorului, dar se poate întâmpla dacă creșterea temperaturii lichidului de răcire nu este observată la timp și motorul se supraîncălzi.

De ce se defecteaza termostatul❓

Pot exista mai multe motive. În cazul unei avarii, termostatul de obicei „se înclină” într-o singură poziție. Acest lucru se poate datora mecanicii ansamblului sau a materialului de umplutură sensibil la căldură de calitate scăzută. De asemenea, este posibil ca garniturile de etanșare să se micșoreze, prin care supapa s-ar putea să nu se închidă complet.