Diagnosticarea ambreiajului

Ambreiajul auto are mai multe sarcini. Transfera cuplul de la motor la alte componente ale sistemului de actionare, suspenda periodic acest proces fara a fi nevoie sa opreasca motorul. De asemenea, asigura sincronizarea lina a vitezei de rotatie in timpul tranzitiei de la o stare la alta. Scopul sau suplimentar este de a limita influenta vibratiilor provenite de la motor si cutia de viteze. Acest lucru este necesar pentru a proteja partile ambelor componente de deteriorare prea repede si pentru a asigura un confort de conducere suficient de ridicat. Prin urmare, diagnosticul ambreiajului masinii trebuie efectuat la timp.

Structura ambreiajului, cunoscuta sub numele de ambreiaj cu un singur disc, este in prezent solutia cea mai frecvent utilizata in constructia de masini.

In timpul functionarii masinii, functionarea incorecta a ambreiajului, care necesita diagnosticare, este exprimata in urmatoarele puncte:

  • o alunecare care apare atunci cand pedala de ambreiaj este eliberata complet. Se reflecta in lipsa sincronizarii intre viteza de rotatie a arborelui cotit al motorului si rotile motrice ale masinii.
  • Twitching, care poate fi cauzata de lubrifierea placutelor de frecare. Ca urmare, transferul de putere are loc numai atunci cand stratul de ulei este sters sau cand sunt capturate parti individuale ale mecanismului de control. Asadar, nu uitati sa verificati ambreiajul cu specialisti!
  • problemele legate de pornire si oprire se manifesta prin dificultati la schimbarea angrenajelor si rezistenta vizibila, precum si tendinta masinii de a porni automat atunci cand pedala de ambreiaj este apasata complet.

Diagnosticarea ambreiajului la un pret care se potriveste cetateanului mediu din Moldova, suntem gata sa realizam in Autoshina.md. de asemenea, puteti avea incredere in noi!

Diagnosticarea ambreiajului in Chisinau