Diagnosticarea radiatorului auto

Radiatorul este unul dintre elementele principale ale sistemului de racire a motorului. Acest dispozitiv este de obicei situat in fata hotei. Acesta trece prin mase uriase de aer care se apropie, dupa care elimina excesul de caldura in atmosfera. Designul radiatorului include tuburi si placi metalice care ajuta la cresterea zonei de contact cu aerul.

Daca actionati masina cu incalcari in sistemul de racire, motorul se poate supraincalzi, iar radiatorul va trebui inlocuit. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta, este necesar sa verificati radiatorul masinii intr-un service auto specializat Autoshina.md.

Din ce motive se supraincalzeste radiatorul? Cele mai frecvente cauze sunt lipsa sau scurgerea lichidului, un termostat defect. In astfel de cazuri, pentru diagnosticarea initiala a radiatorului, va fi necesara o inspectie vizuala si o metoda de excludere. In acest fel, puteti afla prezenta sau absenta daunelor vizibile. Acest lucru se poate face numai de catre profesionisti cu o vasta experienta, care sunt reprezentantii echipei noastre.

Pentru diagnosticarea eficienta a radiatorului de racire, este imposibil sa se evite efectuarea mai multor operatii cu ajutorul echipamentelor speciale. Deci, va rugam sa contactati – vom lucra la ea. Suntem intotdeauna gata sa verificam radiatorul masinii dvs.

Diagnosticarea radiatorului auto in Chisinau