Diagnosticarea cutiei de viteze

Diagnosticarea in timp util a cutiei de viteze manuala este foarte importanta. La urma urmei, acesta este al doilea element cel mai important in fiecare vehicul. Deci, confortul soferului in timpul calatoriei depinde in mare masura de functionarea si intretinerea corecta. Uleiul de transmisie este la fel de important ca uleiul de motor, deoarece lubrifiaza cutia de viteze si asigura functionarea corecta a acesteia. Ignorarea sau intarzierea solutionarii problemei poate duce la consecinte grave si reparatii costisitoare.

De obicei, transmisia manuala nu este o problema, daca nu uitati de diagnosticul cutiei de viteze. Cu toate acestea, la fel ca in toate piesele de schimb mecanice, pot aparea defectiuni aici.

Cele mai frecvente cauze sunt erorile de proiectare si defectele materiale. Multe defectiuni apar, de asemenea, ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a transmisiei manuale sau a scurgerilor de ulei. Indiferent de modul in care s-au produs daunele, problema poate fi rezolvata de obicei numai dupa diagnosticarea cutiei de viteze la cel mai bun pret.

Sa enumeram cele mai frecvente dificultati cu transmisiile manuale: deformarea carcasei rulmentului, uzura inelelor sincronizatorului si deformarea caii de rulare a rulmentului. Uneori dintii rotii se desprind.

Cel mai frecvent semn al unei defectiuni detectate la diagnosticarea unei transmisii manuale este o schimbare brusca a vitezei. Acest lucru poate fi afectat de un nivel scazut de ulei, deci trebuie sa verificati mai intai starea acestuia. Exista, de asemenea, unelte de slefuit, miscare spontana a cricului sau un urlet alarmant.

Cand diagnosticati transmisia manuala (pretul este optim), ar trebui sa acordati atentie momentului problemei si in ce conditii a aparut. Daca cutia de viteze face zgomot atunci cand ambreiajul este ridicat, atunci exista o problema cu angrenajele.

Comandati acest serviciu de la angajati in service auto Autoshina.md va permite sa determinati profesional si rapid tipul si dimensiunea defectului si, pe baza acestuia, sa alegeti o metoda eficienta de restaurare. Pretul diagnosticarii unei transmisii manuale este optim pentru noi. Puteti verifica intotdeauna costul cu reprezentantii nostri oficiali. Va rugam sa ne contactati! De asemenea, oferim servicii cutie de viteze schimbare.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

diagnosticarea cutiei de viteze

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticarea cutiei de viteze 1Diagnosticarea cutiei de viteze 2Diagnosticarea cutiei de viteze 4Diagnosticarea cutiei de viteze 5Diagnosticarea cutiei de viteze 6

Care sunt principalele simptome ale unei defecțiuni a transmisiei manuale❓

  • Nu se poate activa una dintre viteze
  • Zgomotul constant în „neutru” indică uzura mecanică a rulmenților, marșarier. Un alt motiv posibil este uleiul nerecomandat de producătorul auto.
  • Decuplarea spontană a transmisiei este asociată cu uzura elementelor transmisiei manuale. O defecțiune destul de periculoasă, plină de crearea unei urgențe.

În ce constă diagnosticul transmisiei manuale❓

În timpul lucrărilor de diagnosticare, nivelul uleiului, uzura rulmenților, starea arborilor, sincronizatoarelor, angrenajelor, furcilor selectorului de viteze, precum și uzura simeringurilor șisuprafete de lucru.

Ce alte servicii pot folosi de la tine❓

Compania noastră vă poate oferi o gamă variată de servicii, iar iată doar câteva dintre ele:

Pe cine pot consulta în această chestiune❓

Cu privire la această problemă sau la orice altă problemă, puteți consulta contactele enumerate pe site sau sunând la +373 60 608 000