Diagnosticarea cutiei de viteze

Diagnosticarea in timp util a cutiei de viteze manuala este foarte importanta. La urma urmei, acesta este al doilea element cel mai important in fiecare vehicul. Deci, confortul soferului in timpul calatoriei depinde in mare masura de functionarea si intretinerea corecta. Uleiul de transmisie este la fel de important ca uleiul de motor, deoarece lubrifiaza cutia de viteze si asigura functionarea corecta a acesteia. Ignorarea sau intarzierea solutionarii problemei poate duce la consecinte grave si reparatii costisitoare.

De obicei, transmisia manuala nu este o problema, daca nu uitati de diagnosticul cutiei de viteze. Cu toate acestea, la fel ca in toate piesele de schimb mecanice, pot aparea defectiuni aici.

Cele mai frecvente cauze sunt erorile de proiectare si defectele materiale. Multe defectiuni apar, de asemenea, ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a transmisiei manuale sau a scurgerilor de ulei. Indiferent de modul in care s-au produs daunele, problema poate fi rezolvata de obicei numai dupa diagnosticarea cutiei de viteze la cel mai bun pret.

Sa enumeram cele mai frecvente dificultati cu transmisiile manuale: deformarea carcasei rulmentului, uzura inelelor sincronizatorului si deformarea caii de rulare a rulmentului. Uneori dintii rotii se desprind.

Cel mai frecvent semn al unei defectiuni detectate la diagnosticarea unei transmisii manuale este o schimbare brusca a vitezei. Acest lucru poate fi afectat de un nivel scazut de ulei, deci trebuie sa verificati mai intai starea acestuia. Exista, de asemenea, unelte de slefuit, miscare spontana a cricului sau un urlet alarmant.

Cand diagnosticati transmisia manuala (pretul este optim), ar trebui sa acordati atentie momentului problemei si in ce conditii a aparut. Daca cutia de viteze face zgomot atunci cand ambreiajul este ridicat, atunci exista o problema cu angrenajele.

Comandati acest serviciu de la angajati Autoshina.md va permite sa determinati profesional si rapid tipul si dimensiunea defectului si, pe baza acestuia, sa alegeti o metoda eficienta de restaurare. Pretul diagnosticarii unei transmisii manuale este optim pentru noi. Puteti verifica intotdeauna costul cu reprezentantii nostri oficiali. Va rugam sa ne contactati!