Diagnosticarea sondelor Lambda

O sonda lambda este un dispozitiv care este instalat pe calea gazelor de esapament obtinute in timpul arderii combustibilului. Este necesar pentru a masura nivelul de oxigen din gazele mentionate mai sus.

Defectiunile sondei Lambda afecteaza in mod semnificativ functionarea motorului, deci nu intarziati diagnosticul! Datorita conditiilor speciale de functionare cauzate de amplasarea lor, senzorii lambda sunt supusi unor sarcini termice, mecanice si chimice Constante. Datorita posibilitatii de denaturare a semnalelor transmise de acestea ca urmare a conditiilor severe de munca, se recomanda efectuarea testelor de control la fiecare 30 de mii de kilometri, desi durabilitatea lor este asteptata in regiunea de 50-80 de mii de kilometri. Durata lor de viata si rata de uzura sunt afectate negativ de: vibratii excesive, umiditate ridicata, deteriorari mecanice, utilizarea combustibilului contaminat. Verificarea sondei lambda cu un tester este o modalitate excelenta de a iesi din situatie!

Consumul excesiv de combustibil, precum si functionarea neuniforma a motorului pot indica functionarea incorecta sau deteriorarea unitatii. Acest lucru este confirmat de cantitatea crescuta de monoxid de carbon si hidrocarburi din gazele de esapament.

Diagnosticul sondei Lambda la un pret bland este nerealist pentru amatori. Este necesar sa se utilizeze un tester de diagnostic si, in cazuri mai complexe, un osciloscop. In acest fel, este posibil sa se masoare semnalele care vin si pleaca de la sonda.

Acest serviciu si alte servicii sunt disponibile in Autoshina.md. verificam ca sonda lambda este efectuata eficient si ieftin!