Diagnosticarea sondelor Lambda

O sonda lambda este un dispozitiv care este instalat pe calea gazelor de esapament obtinute in timpul arderii combustibilului. Este necesar pentru a masura nivelul de oxigen din gazele mentionate mai sus.

Defectiunile sondei Lambda afecteaza in mod semnificativ functionarea motorului, deci nu intarziati diagnosticul! Datorita conditiilor speciale de functionare cauzate de amplasarea lor, senzorii lambda sunt supusi unor sarcini termice, mecanice si chimice Constante. Datorita posibilitatii de denaturare a semnalelor transmise de acestea ca urmare a conditiilor severe de munca, se recomanda efectuarea testelor de control la fiecare 30 de mii de kilometri, desi durabilitatea lor este asteptata in regiunea de 50-80 de mii de kilometri. Durata lor de viata si rata de uzura sunt afectate negativ de: vibratii excesive, umiditate ridicata, deteriorari mecanice, utilizarea combustibilului contaminat. Verificarea sondei lambda cu un tester este o modalitate excelenta de a iesi din situatie!

Consumul excesiv de combustibil, precum si functionarea neuniforma a motorului pot indica functionarea incorecta sau deteriorarea unitatii. Acest lucru este confirmat de cantitatea crescuta de monoxid de carbon si hidrocarburi din gazele de esapament.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Диагностика лямбда-зонда

Diagnosticul sondei Lambda la un pret bland este nerealist pentru amatori. Este necesar sa se utilizeze un tester de diagnostic si, in cazuri mai complexe, un osciloscop. In acest fel, este posibil sa se masoare semnalele care vin si pleaca de la sonda.

Acest serviciu si alte servicii sunt disponibile in service auto Autoshina.md. verificam ca sonda lambda este efectuata eficient si ieftin!

Serviciile noastre populare: Diagnosticarea servodirectiei, Diagnosticarea computerizata a sistemului de aprindere, Inlocuirea bateriei auto

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticarea sondelor Lambda 1Diagnosticarea sondelor Lambda 2Diagnosticarea sondelor Lambda 4Diagnosticarea sondelor Lambda 5Diagnosticarea sondelor Lambda 6

Care sunt principalele simptome ale unei defecțiuni și cauzele unei defecțiuni a unei sonde lambda❓

Următoarele motive pot duce la defecțiunea sondei

  • Deteriorări mecanice. Poate apărea ca urmare a intrării unui vehicul într-un accident sau a utilizării necorespunzătoare a vehiculului.
  • Supraîncălzi. Apare din cauza unei defecțiuni la sistemul de aprindere. Poate fi cauzată de vopsirea necorespunzătoare a motorului.
  • Probleme de conectare. Semnalele dispozitivului nu ajung la computer, drept urmare nu există o reglare a amestecului combustibil-aer. Cauza poate fi o defecțiunealimentare electrică.

Cum se testează o sondă lambda❓

Cea mai fiabilă metodă de testare a unei sonde lambda – Diagnostica computerizata auto Majoritatea dispozitivelor de diagnosticare standard OBD au funcția de măsurare instantanee a diferenței de potențial a senzorului.

Unde se află sonda lambda❓

La majoritatea vehiculelor moderne, în sistemul de evacuare este instalat un senzor de oxigen. Unii producători își echipează mașinile cu două sonde lambda.

De ce să comanzi acest serviciu de la tine❓

Avem în Autoshina o echipă de profesioniști a fost selectată pentru a face totul rapid și eficient.