Cumpara anvelope in Chisinau cu livrare
Catalog
Anvelopele
Toate Anvelopele Anvelope de vara Anvelope de iarnă Anvelope all season Lichidare de stoc
Filtru
ANVELOPE
Prețul (MDL)
-
Lăţimea
Înălțimea
Diametru
Sezonalitate
Iarna
Vara
All seasons
Crampoane
Da
Tara
Portugalia
Africa de Sud
Tailanda
Romania
Сербия
Slovenia
India
Olanda
Belgia
Ucraina
Polonia
Rusia
Taiwan
Slovacia
Austria
Turcia
Australia
Indonezia
Cehia
SUA
Marea Britanie
Suedia
Finlanda
China
Japonia
Italia
Germania
Belarus
Franța
Coreea
Afișează tot
+
Усиленные боковины
Da
Run Flat
Da
"Зеленые" шины
Da
Resetează filtrul
Selecții populare

Cumpărați anvelope în Chișinău și Moldova chiar acum!

Sortare după:
12
24
48
200
Afișează după:

SELECTARE ANVELOPE
SELECTAȚI DUPĂ MAȘINĂ
Selectati optiunile
latimea
Inaltime
Diametru
Vara
Iarna
All seasons
CAUTĂ


Fiecare șofer, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu problema cumpărării unor noi anvelope pentru propriul automobil. Anvelopele auto, la fel ca și încălțămintea - se uzează. Indiferent de modelul mașinii, anul de producție și frecvența exploatării, pneurile de pe toate cele patru roți ar trebui să fie permanent în stare excelentă. Este necesar să instalați anvelopele în funcție de sezon, deoarece anvelopele de vară nu sunt potrivite pentru utilizare în timpul iernii și viceversa.

Modelele de pneuri pentru autoturisme diferă în funcție de mărime, lățimea și înălțimea profilului, structura, modelul benzii de rulare și sezonalitatea. Pentru a alege mărimile corecte, șoferii trebuie să studieze documentația tehnică a vehiculului (în aceste materiale sunt indicate mărimile de anvelope recomandate de producătorul auto). Pentru a evita problemele legate de suspensie și de flancul lateral al roții, este important să rețineți o «regulă de aur»: trebuie să instalați același anvelope pe toate cele 4 roți.

O parte importantă pentru selecția corectă a pneurilor este «citirea» marcajelor. La prima vedere, marcajele pe anvelope reprezintă o serie de numere și litere. Ce înseamnă asta?

 • 195 - lățimea benzii de rulare în milimetri;

 • 65 - raportul procentual dintre înălțimea și lățimea profilului cauciucului;

 • R - construcție «anvelopă radială»;

 • 15 - diametrul jantei, măsurat în inch.

Pe lângă acești indicatori de bază, anvelopele auto au indici de viteză și de sarcină, indicată de obicei, după dimensiune. Indicele de sarcină a pneurilor auto este de obicei exprimat printr-un număr din două sau trei cifre care se află pe etichetă, imediat după dimensiune. Poate fi denumit și «indexul capacității portante» și înseamnă capacitatea de greutate, maxim admisibilă suportată de pneu. În acest caz, indicele de încărcare este 91 - acesta permite anvelopei să susțină o încărcătură de 615 kg. Acesta este indicele standard de încărcare. Există, de asemenea, un indice majorat, care este însoțit cu valori suplimentare - XL, «extraload sau reinforced», ceea ce înseamnă prezența unui perete lateral mai durabil.

Indicele de viteză - este un indicator care indică viteza maximă admisibilă. În exemplul nostru, este de 190 km/h. Indicii mai rapizi ai vitezei sunt:

 • Standard: T(190 km/h), N(210 km/h);

 • Viteză mare: V(240 km / h), W(270 km / h), Y(300 km / h);

 • Indici de viteză a anvelopelor pentru vehicule de teren și cele ușoare de transport: P(150 km/h), Q(160 km/h), R(170 km/h), S(180 km/h).

De asemenea, marcajele indică, brandul, modelul, țara producătoare și, desigur, săptămâna și anul de producție. Data fabricării – sunt ultimele patru cifre în rândul codului producătorului (sau codul punctului). Primele două sunt săptămâna de producție, iar ultimele două cifre sunt anul de fabricație. În exemplul nostru, ultimele patru cifre ale codului punctului sunt 0407, ceea ce înseamnă că anvelopa a fost produsă în a patra săptămână din 2007.

În afară de aceste marcaje, e important să acordați atenție următorelor caracteristici atunci când alegeți pneuri:

 • Aderența în diverse condiții de funcționare - este o caracteristică care determină proprietățile de frânare și de cuplare pe drumuri uscate, umede, înzăpezite și înghețate.

 • Rezistența la acvaplanare - este un indicator important pentru șoferii care preferă să conducă la viteze mari, ceea ce afectează manevrabilitatea și siguranța șofării pe carosabile umede.

 • Rezistența la uzură - este un parametru care, cel mai des, depinde de stilul de conducere, condițiile de exploatare și de calitatea suprafețelor rutiere.

 • Nivelul zgomotului - cu cât acest indicator este mai scăzut, cu atât este mai confortabil să călătoriți cu mașina, chiar și în cele mai dificile condiții.

 • Consumul de combustibil - este un parametru care depinde de compoziția amestecului de cauciuc și de designul benzii de rulare a anvelopei. Unii producători marchează eficiența consumului de combustibil prin etichetele «E», «Economy», «Fuel saving».

Alegerea potrivită a anvelopelor vă permite o călătorie confortabilă și în siguranță. Nu neglijați acest aspect. Dacă aveți întrebări, managerii noștri vă pot sugera o variantă potrivită de anvelope pentru vehiculul dvs. Autoshina.md – cele mai bune anvelope și produse auto, cu livrare în toată Moldova!