Produse la reducere
20% reducere la vulcanizare
Garanție extinsă
20% la păstrare sezonieră
Barum Bravuris 3HM 215/50 R17 91Y
Franța
1 728 MDL
-32 MDL
1 760 MDL
+
-
In coș
20% reducere la vulcanizare
Garanție extinsă
20% la păstrare sezonieră
Roadstone N8000 245/40 R19 98W
Coreea
2 777 MDL
-0 MDL
2 777 MDL
+
-
In coș
20% reducere la vulcanizare
Garanție extinsă
20% la păstrare sezonieră
Roadstone N8000 275/35 R19 100W
Coreea
3 039 MDL
--40 MDL
2 999 MDL
+
-
In coș
20% reducere la vulcanizare
Garanție extinsă
20% la păstrare sezonieră
Toyo Observe G3-Ice 235/60 R17 106T
Japonia
2 790 MDL
-279 MDL
3 069 MDL
+
-
In coș
La ce indicatori
este important sa acordati atentie atunci cand alegeti anvelopele:
Ambreajul in diferite conditii de exploatare
Ambreajul in diferite
conditii de exploatare
este o caracteristica care determina proprietatile de franare si de tractiune pe suprafetele rutiere uscate, umede, inzapezite si inghetate
Rezistenta la acvaplanare
Rezistenta
la acvaplanare
este un indicator important pentru șoferii care preferă să circule cu viteze mari, ceea ce influențează manevrabilitatea mașinii și siguranța conducerii pe drumuri umede
Rezistenta la uzura la uzura
Rezistenta la uzura
la uzura
este un parametru care depinde cel mai adesea de stilul de conducere, de condițiile de funcționare și de calitatea suprafețelor drumului.
Nivelul de zgomot
Nivelul de zgomot
cu cat acest indicator este mai mic, cu atat este mai confortabil sa conduci o masina chiar si in cele mai dificile conditii

Anvelope calitative pentru automobil și principalii parametri la care trebuie să atrageți atenția

Fiecare șofer, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu problema cumpărării unor noi anvelope la pret bun pentru propriul automobil. Roti in md, la fel ca și încălțămintea - se uzează. Indiferent de modelul mașinii, anul de producție și frecvența exploatării, pneuri de pe toate cele patru roti ar trebui să fie permanent în stare excelentă. Este necesar să instalați anvelopele în funcție de sezon, deoarece anvelopele de vara nu sunt potrivite pentru utilizare iarna, iar anvelopele de iarna nu sunt potrivite pentru întrebuințare vara.

Modelele de cauciucuri pentru autoturisme diferă în funcție de mărime, lățimea și înălțimea profilului, structura, modelul benzii de rulare și sezonalitatea. Pentru a alege mărimile corecte, șoferii trebuie să studieze documentația tehnică a vehiculului (în aceste materiale sunt indicate mărimile de anvelope recomandate de producătorul auto). Pentru a evita problemele legate de suspensie și de flancul lateral al rotii, este important să rețineți o «regulă de aur»: trebuie să instalați același anvelope pe toate cele 4 roti.

O parte importantă pentru selecția corectă a pneurilor este «citirea» marcajelor. La prima vedere, marcajele pe anvelope reprezintă o serie de numere și litere. Ce înseamnă asta?

 • 195 - lățimea benzii de rulare în milimetri;

 • 65 - raportul procentual dintre înălțimea și lățimea profilului cauciucului;

 • R - construcție «anvelopă radială»;

 • 15 - diametrul jantei, măsurat în inch.

Pe lângă acești indicatori de bază, anvelopele auto au indici de viteză și de sarcină, indicată de obicei, după dimensiune. Indicele de sarcină a pneurilor auto este de obicei exprimat printr-un număr din două sau trei cifre care se află pe etichetă, imediat după dimensiune. Poate fi denumit și «indexul capacității portante» și înseamnă capacitatea de greutate, maxim admisibilă suportată de pneuri. În acest caz, indicele de încărcare este 91 - acesta permite anvelopei să susțină o încărcătură de 615 kg. Acesta este indicele standard de încărcare. Există, de asemenea, un indice majorat, care este însoțit cu valori suplimentare - XL, «extraload sau reinforced», ceea ce înseamnă prezența unui perete lateral mai durabil.

Indicele de viteză - este un indicator care indică viteza maximă admisibilă. În exemplul nostru, este de 190 km/h. Indicii mai rapizi ai vitezei sunt:

 • Standard: T(190 km/h), N(210 km/h);

 • Viteză mare: V(240 km/ h), W(270 km/ h), Y(300 km/ h);

 • Indici de viteză a anvelopelor pentru vehicule de teren și cele ușoare de transport: P(150 km/h), Q(160 km/h), R(170 km/h), S(180 km/h).

De asemenea, marcajele indică, brandul, modelul, țara producătoare și, desigur, săptămâna și anul de producție. Data fabricării – sunt ultimele patru cifre în rândul codului producătorului (sau codul punctului). Primele două sunt săptămâna de producție, iar ultimele două cifre sunt anul de fabricație. În exemplul nostru, ultimele patru cifre ale codului punctului sunt 0407, ceea ce înseamnă că anvelopa a fost produsă în a patra săptămână din 2007.

Ce caracteristici trebuie să luați în cont la alegerea anvelopelor:

 • Aderența în diverse condiții de funcționare - este o caracteristică care determină proprietățile de frânare și de cuplare pe drumuri uscate, umede, înzăpezite și înghețate.

 • Rezistența la acvaplanare - este un indicator important pentru șoferii care preferă să conducă la viteze mari, ceea ce afectează manevrabilitatea și siguranța șofării pe carosabile umede.

 • Rezistența la uzură - este un parametru care, cel mai des, depinde de stilul de conducere, condițiile de exploatare și de calitatea suprafețelor rutiere.

 • Nivelul zgomotului - cu cât acest indicator este mai scăzut, cu atât este mai confortabil să călătoriți cu mașina, chiar și în cele mai dificile condiții.

 • Consumul de combustibil - este un parametru care depinde de compoziția amestecului de cauciuc și de designul benzii de rulare a anvelopei. Unii producători marchează eficiența consumului de combustibil prin etichetele «E», «Economy», «Fuel saving».

Alegerea potrivită a anvelopelor vă permite o călătorie confortabilă și în siguranță. Nu neglijați acest aspect. Dacă aveți întrebări, managerii noștri vă pot sugera o variantă potrivită de anvelope pentru vehiculul dvs. Autoshina.md – cele mai bune anvelope online și produse auto, cu livrare gratuita în toată Moldova(MD)!

☀️ Care sunt cele mai populare marci de anvelope de vara?

Cele mai populare marci de anvelope de vara:

❄️ Care sunt cele mai populare marci de anvelope de iarna?

Cele mai populare marci de anvelope de iarna:

❓ Anvelope, pentru care sezoane pot fi procurate la dvs.?

In catalogul nostru sunt prezentate urmatoarele tipuri de anvelope:

⭐ Care servicii mai prestati?