Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala

Uleiul de motor din transmisia manuala are conditii de lucru confortabile in comparatie cu lubrifiantii similari din motor sau din transmisia automata. Nu exista contact cu combustibilul sau gazele de esapament. Cu toate acestea, in schimb apar pilituri metalice.

Acestea apar in timpul uzurii angrenajelor sau a deplasarii incorecte fara ambreiaj. Desi cipurile mai mari sunt capturate de magneti speciali, cei mai mici raman in sistem.

Impreuna cu procesul natural de imbatranire a uleiului, proprietatile sale, inclusiv vascozitatea, se deterioreaza. In timp,este oxidat, ceea ce inseamna ca aditivii isi pierd calitatile. De aceea este logic sa inlocuiti periodic uleiul in transmisia manuala.

Principala regula care trebuie urmata este ca schimbarea uleiului in transmisia manuala sa fie efectuata la fiecare 100.000 km de kilometraj. Acest lucru este suficient pentru functionarea regulata a masinii.

Schimb ulei cutie manuala, preturi mici

Desi intr-un astfel de caz, dealerii considera ca schimbarea uleiului in mecanica este doar o cheltuiala inutila. Cu toate acestea, nerespectarea acestei proceduri reduce durata de viata a transmisiei manuale si poate avea consecinte grave. Mai ales daca soferul merge la conducere extrema, de multe ori bucle pe strazile orasului sau trage remorci. Apoi, schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala la un pret normal este chiar obligatorie si ar trebui sa aiba loc la fiecare 80-100 mii km.

Cel mai bine este sa incredintati aceasta procedura comandantilor meseriei lor in Autoshina.md. Bine ai venit!

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Schimbarea uleiului la cutia de viteza

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala 1Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala 2Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala 4Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala 5Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala 6

Pot schimba singur uleiul din cutie❓

Puteți schimba singur uleiul, dar pentru aceasta trebuie să știți unde este orificiul de scurgere, cum să umpleți uleiul, cât să umpleți. Orice greșeală poate duce la consecințe fatale și pur și simplu vă poate distruge cutia.

Cât de des trebuie să schimbați uleiul într-o transmisie manuală❓

Se recomanda inlocuirea lichidului intr-o cutie mecanica la fiecare 120.000 km, iar in una automata la fiecare 90.000 km. Uleiul din cutia de transfer și diferenţialul spate pentru modelele cu tracţiune integrală trebuie schimbat la fiecare 120.000 km.

Pe cine pot consulta în această chestiune❓

Cu privire la această problemă sau la orice altă problemă, puteți consulta contactele enumerate pe site sau sunând la +373 60 608 000

Cum pot plăti pentru serviciile dumneavoastră❓

Toate metodele de plata sunt acceptate pe site-ul nostru, puteti plati atat cash cat si fara numerar.