Schimbarea uleiului la cutia de viteza manuala

Uleiul de motor din transmisia manuala are conditii de lucru confortabile in comparatie cu lubrifiantii similari din motor sau din transmisia automata. Nu exista contact cu combustibilul sau gazele de esapament. Cu toate acestea, in schimb apar pilituri metalice.

Acestea apar in timpul uzurii angrenajelor sau a deplasarii incorecte fara ambreiaj. Desi cipurile mai mari sunt capturate de magneti speciali, cei mai mici raman in sistem.

Impreuna cu procesul natural de imbatranire a uleiului, proprietatile sale, inclusiv vascozitatea, se deterioreaza. In timp,este oxidat, ceea ce inseamna ca aditivii isi pierd calitatile. De aceea este logic sa inlocuiti periodic uleiul in transmisia manuala.

Principala regula care trebuie urmata este ca schimbarea uleiului in transmisia manuala sa fie efectuata la fiecare 100.000 km de kilometraj. Acest lucru este suficient pentru functionarea regulata a masinii.

Desi intr-un astfel de caz, dealerii considera ca schimbarea uleiului in mecanica este doar o cheltuiala inutila. Cu toate acestea, nerespectarea acestei proceduri reduce durata de viata a transmisiei manuale si poate avea consecinte grave. Mai ales daca soferul merge la conducere extrema, de multe ori bucle pe strazile orasului sau trage remorci. Apoi, schimbarea uleiului in cutia mecanica la un pret normal este chiar obligatorie si ar trebui sa aiba loc la fiecare 80-100 mii km.

Cel mai bine este sa incredintati aceasta procedura comandantilor meseriei lor in Autoshina.md. Bine ai venit!

Schimbarea uleiului la cutia de viteza