Diagnosticarea sistemului de evacuare

Sistemul de evacuare din masini indeplineste multe functii importante. Sarcinile sale includ, printre altele, optimizarea functionarii motorului, reducerea cantitatii de gaze de esapament nocive si reducerea nivelului de zgomot. Intregul sistem este format din mai multe elemente care necesita o inspectie regulata. Eliminarea defectelor minore dupa verificarea etanseitatii sistemului de evacuare va permite sa evitati reparatiile costisitoare.

Pentru ca intregul sistem sa functioneze eficient si eficient, acesta trebuie sigilat. Diverse resturi se pot acumula in galeria de evacuare, conducta de evacuare, senzorul lambda, convertorul catalitic sau toba de esapament. Din pacate, nu este usor sa o gasiti, deci ar trebui sa utilizati serviciile unor mecanici experimentati echipati cu echipamente adecvate pentru diagnosticarea catalizatorului.

O garnitura uzata sau coroziunea poate provoca scurgeri ale componentelor individuale. Merita sa ne amintim ca sistemul functioneaza in conditii extreme si este supus influentei distructive a factorilor externi. La diagnosticarea sistemului de evacuare, merita acordata atentie nivelului de toxicitate al gazelor de esapament.

Starea tehnica a unitatii de antrenare poate fi determinata de compozitia si concentratia gazelor de esapament. Analiza se realizeaza cu ajutorul unei sonde introduse in conducta de esapament. Testul se efectueaza atunci cand motorul este incalzit, la ralanti si cand turatia motorului creste si scade. Rezultatele sale ne permit sa determinam eficienta catalizatorului si a sondei lambda. Pentru a imbunatati confortul de conducere, este important sa se obtina calitatea normala a imbinarilor elastice atunci cand se verifica catalizatorii si se diagnosticheaza toba de esapament.

Pentru a comanda acest serviciu, va rugam sa contactati Autoshina.md. vom putea diagnostica sistemul de evacuare la cel mai inalt nivel!