Diagnosticarea sistemului de franare

Sistemul de franare este un set de mecanisme care permit oprirea masinii. Acest lucru este vital daca exista obstacole serioase pe drum. Se compune din 2 grupe de componente: mecanisme si unitati. Mecanismele de franare sunt conectate direct la rotile de sprijin si sunt utilizate pentru a crea un moment de frecare in frane. Diagnosticarea sistemului de franare este o procedura care il va ajuta sa ramana in stare de functionare mult timp.

Intregul sistem trebuie sa asigure o decelerare sigura a vehiculului la distantele necesare. Acest lucru este important pentru siguranta activa a masinii. Eficacitatea franelor si fiabilitatea acestora sunt determinate de reglementarile internationale. Datorita incarcaturii grele datorate fortei, frecarii, caldurii si coroziunii, franele trebuie supuse unei inspectii periodice, intretinerii si inlocuirii pieselor uzate.

Este important sa pastrati franele intr-o stare buna si previzibila. Pentru a face acest lucru, sistemul de franare al masinii trebuie verificat si este de dorit sa faceti acest lucru in mod regulat.

Diagnosticarea sistemului de franare la pretul optim se efectueaza la anumite intervale pentru fiecare model de masina. In acest fel, este posibil sa se identifice presupusele defectiuni. Sa numim cele mai frecvente simptome care indica soferului necesitatea unei inspectii tehnice a masinii:

  • o crestere notabila a distantei de franare pe suprafete uscate si dure; probleme de ridicare a pedalei de frana, in care exista o cadere profunda sau o incalcare a cursului;</ li>
  • deviatie vizibila de la miscarea in linie dreapta la apasarea pedalei de frana;
  • vibratii, zgomote, scartaind in zona sistemului de franare;
  • scaderea constanta a nivelului lichidului, picaturi vizibile.

Inspectia pieselor individuale este importanta pentru a determina gradul de uzura si deteriorare a acestora. Si puteti comanda o verificare globala a sistemului de franare in service auto Autoshina.md &pretul este destul de acceptabil!

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Sistemul de franare

Serviciile noastre populare: Restaurarea interiorului masinii, Verificarea resoarelor, Înlocuirea placutelor de frana, Vopsirea jantelor

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticarea sistemului de franare 1Diagnosticarea sistemului de franare 2Diagnosticarea sistemului de franare 4Diagnosticarea sistemului de franare 5Diagnosticarea sistemului de franare 6

Este adevărat că zgomotul de frână este cauzat de plăcuțele de frână❓

Da și nu. Acesta este un motiv comun, dar nu singurul. Zgomotul în timpul frânării apare din cauza vibrațiilor și rezonanței diferitelor părți ale sistemului de frânare, suspensie și direcție. În plus, dacă apare un scârțâit după o utilizare prelungită, indicatoarele speciale de uzură încep să scoată un sunet pe unele plăcuțe, semnalând necesitatea înlocuirii plăcuțelor.

Dacă după înlocuirea plăcuțelor s-au auzit sunete, înseamnă asta că noile plăcuțe sunt proaste❓

A crede că tampoanele proaste, de calitate scăzută, produc sunete este fundamental greșit. Sistemul de frânare este o singură unitate. Funcționează ca o orchestră. Vibrațiile în timpul funcționării frânelor sunt inevitabile, în timp ce componentele individuale ale sistemului pot să nu fie audibile. Dar când uzura se acumulează treptat în locuri diferite, mai multe părți încep să vibreze și să rezoneze simultan - sistemul de frânare începe să „sune” cu forță maximă. Acestea pot fi plăcuțe, un disc, tracțiune, silent block, bare stabilizatoare și chiar un amortizor. Prin urmare, dacă apare zgomot, este necesară inspecția tuturor componentelor. Mai mult, dacă pui același bloc pe mașini diferite, pe una se poate comporta perfect, iar pe cealaltă poate rezona cu restul pieselor.

Problema este rezolvată prin înlocuirea plăcuțelor sau discurilor de frână❓

Doar după verificarea întregului mecanism de frână. Dacă puneți o piesă nouă pe un mecanism defect, aceasta nu va funcționa bine.

Ce alte servicii oferă compania dumneavoastră❓

Compania noastră Autoshina oferă o gamă largă de servicii și iată doar câteva dintre ele