Diagnosticarea sistemului de franare

Sistemul de franare este un set de mecanisme care permit oprirea masinii. Acest lucru este vital daca exista obstacole serioase pe drum. Se compune din 2 grupe de componente: mecanisme si unitati. Mecanismele de franare sunt conectate direct la rotile de sprijin si sunt utilizate pentru a crea un moment de frecare in frane. Diagnosticarea sistemului de franare este o procedura care il va ajuta sa ramana in stare de functionare mult timp.

Intregul sistem trebuie sa asigure o decelerare sigura a vehiculului la distantele necesare. Acest lucru este important pentru siguranta activa a masinii. Eficacitatea franelor si fiabilitatea acestora sunt determinate de reglementarile internationale. Datorita incarcaturii grele datorate fortei, frecarii, caldurii si coroziunii, franele trebuie supuse unei inspectii periodice, intretinerii si inlocuirii pieselor uzate.

Este important sa pastrati franele intr-o stare buna si previzibila. Pentru a face acest lucru, sistemul de franare al masinii trebuie verificat si este de dorit sa faceti acest lucru in mod regulat.

Diagnosticarea sistemului de franare la pretul optim se efectueaza la anumite intervale pentru fiecare model de masina. In acest fel, este posibil sa se identifice presupusele defectiuni. Sa numim cele mai frecvente simptome care indica soferului necesitatea unei inspectii tehnice a masinii:

  • o crestere notabila a distantei de franare pe suprafete uscate si dure; probleme de ridicare a pedalei de frana, in care exista o cadere profunda sau o incalcare a cursului;</ li>
  • deviatie vizibila de la miscarea in linie dreapta la apasarea pedalei de frana;
  • vibratii, zgomote, scartaind in zona sistemului de franare;
  • scaderea constanta a nivelului lichidului, picaturi vizibile.

Inspectia pieselor individuale este importanta pentru a determina gradul de uzura si deteriorare a acestora. Si puteti comanda o verificare globala a sistemului de franare in Autoshina.md &pretul este destul de acceptabil!

 

Diagnosticarea sistemului de franare