Diagnosticarea hub-urilor

Hub-ul este necesar pentru a-l instala pe axa, care se numeste trunnion. Rulmentii sai sunt un element cheie al sasiului in ansamblu. La urma urmei, ei sunt responsabili pentru cat de usor de gestionat este vehiculul.

Atitudinea obisnuita fata de utilizarea rulmentilor butucului este exprimata pur si simplu: conduceti pana se uzeaza. Producatorii de masini de astazi nu se asteapta la nimic din aceasta parte, cu exceptia inlocuirii acesteia. Cu toate acestea, nu ar strica sa diagnosticati mai intai hub-urile, astfel incat sa nu va prindeti in probleme bruste.

Motivul functionarii zgomotoase a butucului in afara uzurii naturale poate fi supraincarcarea acestuia sau utilizarea materialelor de calitate slaba, instalarea incorecta, ceea ce determina imprimarea bilelor pe banda de alergare. Un efect similar poate aparea dupa o oprire foarte lunga a masinii.

Uzura prematura se poate datora reactiei in mecanismul de directie sau loviturilor pe discurile de frana, ceea ce provoaca vibratii si o reactie mai rapida a rulmentului. Acest lucru functioneaza si invers, deoarece un rulment uzat cu un gol poate provoca vibratii ale sasiului, ale directiei de directie si ale discurilor de frana indoite.

Doriti sa diagnosticati butucul rotii? Fa-o prin Maestri Autoshina.md te asteapta pe tine si pe prietenii tai cu patru roti.

Diagnosticarea hub-urilor