Diagnosticarea hub-urilor

Hub-ul este necesar pentru a-l instala pe axa, care se numeste trunnion. Rulmentii sai sunt un element cheie al sasiului in ansamblu. La urma urmei, ei sunt responsabili pentru cat de usor de gestionat este vehiculul.

Atitudinea obisnuita fata de utilizarea rulmentilor butucului este exprimata pur si simplu: conduceti pana se uzeaza. Producatorii de masini de astazi nu se asteapta la nimic din aceasta parte, cu exceptia inlocuirii acesteia. Cu toate acestea, nu ar strica sa diagnosticati mai intai hub-urile, astfel incat sa nu va prindeti in probleme bruste.

Motivul functionarii zgomotoase a butucului in afara uzurii naturale poate fi supraincarcarea acestuia sau utilizarea materialelor de calitate slaba, instalarea incorecta, ceea ce determina imprimarea bilelor pe banda de alergare. Un efect similar poate aparea dupa o oprire foarte lunga a masinii.

Uzura prematura se poate datora reactiei in mecanismul de directie sau loviturilor pe discurile de frana, ceea ce provoaca vibratii si o reactie mai rapida a rulmentului. Acest lucru functioneaza si invers, deoarece un rulment uzat cu un gol poate provoca vibratii ale sasiului, ale directiei de directie si ale discurilor de frana indoite.

Doriti sa diagnosticati butucul rotii? Fa-o prin Maestri in service auto Autoshina.md te asteapta pe tine si pe prietenii tai cu patru roti.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Диагностика ступиц

Serviciile noastre populare: Diagnosticare starter, Tratamentul anticoroziv al cavitatilor interne, Inlaturarea mirosurilor in auto, Reparatii generale la motor.

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Diagnosticarea hub-urilor 1Diagnosticarea hub-urilor 2Diagnosticarea hub-urilor 4Diagnosticarea hub-urilor 5Diagnosticarea hub-urilor 6

Ce este un hub❓

Butucul este ansamblul care leagă partea rulmentului de suspensie, pentru rotirea liberă a roții. Principiul de funcționare este realizat de role de rulment care permit roții și discului de frână să se rotească. Datorită rulmentului, roata are capacitatea de a se roti. In functie de modificare, butucul poate fi integrat cu discul si tamburul de frana. De asemenea, butucul poate include un senzor ABS, știfturi de roată, piepteni ABS. Modificările simple ale butucului se fac separat de rulment.

Pentru ce este hub-ul❓

Indiferent de marca și modelul mașinii, fiecare roată „se așează” pe butuc. Acest lucru permite roții și discului de frână să se rotească în raport cu articulația sau grinda de direcție folosind un rulment. În cazul roților motoare, butucul transmite cuplul prin arborii osiilor; pentru aceasta, are caneluri speciale în care este introdus antrenamentul (arborele de ieșire) al cutiei de viteze.

Care sunt cauzele și semnele defecțiunii hub-ului❓

În timpul funcționării mașinii, butucii tind să se uzeze din următoarele motive:

  • uzura naturala a rulmentului
  • produs de calitate scăzută
  • șurub sau piuliță butuc strâns sau slăbit
  • instalarea unor roți mai mari decât cele recomandate de producător

Trebuie să mă preînregistrez pentru service auto❓

Pentru serviciile serviciului nostru auto, trebuie să vă înscrieți în prealabil, acest lucru se poate face telefonic sau completând formularul de pe site-ul nostru.