Masurarea compresiei la motoare

O procedura atat de importanta precum masurarea compresiei va permite sa verificati cat de uzata este unitatea.

Producatorul auto furnizeaza date de referinta pentru noul motor, indicand raportul de compresie in bare. Fisa tehnica indica valoarea ideala si valoarea minima in acest scop.

Ce afecteaza compresia din motor, a carei masurare trebuie incredintata specialistilor? Iata doar cativa factori:

Motor rece masurarea compresiei pe un motor diesel este deosebit de important in acest caz. Amestecul combustibil-aer se aprinde datorita temperaturii aerului puternic comprimat masurarea compresiei motorului cu ardere interna este necesara intr-o masura mai mica.

In mod natural, masurarea compresiei in motor nu poate fi efectuata independent de proprietarul masinii datorita complexitatii si specificului operatiunii. Prin urmare, aveti incredere in profesionisti. Suntem in Autoshina.md masuram compresia corect si la un pret corect.

Dinamica automobilelor dupa masurarea compresiei masinii, se dovedeste ca viteza motorului scade semnificativ, consumul de combustibil creste, iar nivelul uleiului din carter scade mai repede. Pentru informatiile dvs., atunci cand lubrifiantul se scurge prin inelul racletei, uleiul se arde, care este insotit de fum albastru din conducta de esapament.

In unele cazuri, o scadere a compresiei determina o crestere a presiunii gazului in carter. Datorita acestui fapt, mai multi vapori de ulei intra in motor, ceea ce duce la cresterea toxicitatii gazelor de esapament, precum si la contaminarea camerei de ardere.

Masurarea compresiei la motoare