Diagnosticarea computerizata a sistemului de combustibil

Probabil, toti soferii au auzit ca expresia "diagnosticarea sistemului de combustibil" inseamna actiuni care sunt concepute pentru a identifica problemele si pentru a gasi motivele care au dus la functionarea defectuoasa a acestui nod.

Problemele incep adesea din cauza faptului ca se utilizeaza combustibil slab. Elementele principale ale sistemului functioneaza pentru o lunga perioada de timp, acestea sunt rareori schimbate. Pompa de combustibil este considerata, probabil, elementul cel mai vulnerabil. De asemenea, este necesar sa se diagnosticheze injectoarele motorului. In ceea ce priveste componentele electronice, acestea se rup destul de rar.

Diagnosticarea computerizata a sistemului de combustibil este potrivita pentru masinile cu control electronic al injectiei. Datele obtinute depind de anul in care a fost produs vehiculul. Daca totul este grav si exista o problema in sistem, atunci lumina Check Engine se aprinde. In alte cazuri, codurile de eroare sunt determinate datorita functionarii computerului.

Semne ca exista ceva in neregula cu sistemul de combustibil:

  • motorul este instabil si porneste cu dificultate.
  • motorul nu poate atinge puterea maxima.
  • pompa de combustibil nu mai functioneaza.
  • sistemul prezinta o presiune redusa sau crescuta.
  • jafurile sunt resimtite atunci cand vehiculul se misca.
  • mirosul de combustibil este simtit.

Diagnosticarea computerizata a sistemului de combustibil