Verificarea bateriei auto

Principalele caracteristici ale masinii depind in mod direct de starea generala a bateriei. Din pacate, nu toti proprietarii de masini sunt capabili sa ofere o evaluare adecvata a problemei asociate cu aceasta unitate, inainte de aparitia unor probleme grave. Dar diagnosticarea periodica a bateriei este o solutie de prima clasa.

Rotiti incet demarorul si lumina tabloului de bord se stinge treptat? Multi proprietari de masini nu doresc sa piarda timpul diagnosticand problema, dar decid imediat sa cumpere o baterie noua si sa o instaleze in masina. Aceasta nu este o greseala atat de mare ca o graba, deoarece este adesea suficient doar sa verificati bateria masinii.

Cand vremea este inghetata in exterior, doar un dispozitiv absolut functional garanteaza pornirea motorului. Desigur, intr-o dimineata, cand va grabiti la locul de munca, masina poate pur si simplu sa nu porneasca. O verificare regulata a bateriei va va salva de astfel de probleme.

In caz contrar, daca rotiti cheia in contact, veti auzi demarorul, dupa ce ati facut cateva rotatii, complet linistit si toate luminile se vor stinge. La inceput, un sofer priceput din punct de vedere tehnic poate crede ca clemele s-au slabit. Dar in curand va deveni rapid clar ca motivul este o baterie moarta. Si a doua zi totul se repeta. Dar a meritat sa verifici bateria masinii, nu-i asa? Din fericire, avem un serviciu de testare a capacitatii bateriei auto. Echipa noastra va poate testa bateria masinii cu un multimetru si multe altele. Suna-ne si vei afla tot ce ai nevoie pentru masina ta!

Bateria de auto test - fa-o mai des si atunci masina nu te va dezamagi

Проверка аккумулятора

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Serviciile noastre populare: Diagnosticarea sistemului de aprindere, Inlocuirea filtrului de combustibil, Instalarea unei camere de vedere din spate, Curatarea chimica auto.

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Verificarea bateriei auto 1Verificarea bateriei auto 2Verificarea bateriei auto 4Verificarea bateriei auto 5Verificarea bateriei auto 6

Care sunt principalele simptome ale unei baterii de mașină pe moarte❓

Principalele simptome ale unei baterii de mașină pe moarte sunt:

  • luminozitatea farurilor și a luminii interioare scade brusc când motorul este oprit, iar după pornire crește brusc
  • demarorul are dificultăți în mișcarea volantului, mai ales la temperaturi scăzute, viteza încetinește clar când cheia sau butonul de pornire sunt apăsate mai mult de 2-3 secunde
  • Viteza de ralanti scade atunci când sunt porniți consumatori suplimentari, iar când aparatul de aer condiționat este pornit, motorul se oprește uneori

Cum se verifică dacă bateria trebuie schimbată❓

Categoric, necesitatea înlocuirii bateriei auto este indicată doar de deteriorarea carcasei, distrugerea sau scurtcircuitul plăcilor. În alte cazuri, puteți încerca să prelungiți durata de viață a bateriei încercând să o încărcați și testând-o.

Cum se determină uzura bateriei folosind un încărcător❓

Încărcătoarele avansate de baterie, cum ar fi Berkut BCA-10, au un mod de testare și vă permit să îl utilizați pentru a determina curentul de pornire, rezistența internă și pentru a evaluagradul de uzura. Încărcătoarele obișnuite pot determina uzura prin semne indirecte: degazare activă într-una dintre cutii sau invers, absența completă a acestuia într-unul dintre compartimente, absența unei căderi de curent pe măsură ce este încărcat cu o tensiune constantă, supraîncălzirea carcasei.

Trebuie să mă preînregistrez pentru service auto❓

Pentru serviciile noastre service auto este necesară înregistrarea în prealabil, acest lucru se poate face telefonic sau completând formularul de pe site-ul nostru.