Verificarea bateriei auto

Principalele caracteristici ale masinii depind in mod direct de starea generala a bateriei. Din pacate, nu toti proprietarii de masini sunt capabili sa ofere o evaluare adecvata a problemei asociate cu aceasta unitate, inainte de aparitia unor probleme grave. Dar diagnosticarea periodica a bateriei este o solutie de prima clasa.

Rotiti incet demarorul si lumina tabloului de bord se stinge treptat? Multi proprietari de masini nu doresc sa piarda timpul diagnosticand problema, dar decid imediat sa cumpere o baterie noua si sa o instaleze in masina. Aceasta nu este o greseala atat de mare ca o graba, deoarece este adesea suficient doar sa verificati bateria masinii.

Cand vremea este inghetata in exterior, doar un dispozitiv absolut functional garanteaza pornirea motorului. Desigur, intr-o dimineata, cand va grabiti la locul de munca, masina poate pur si simplu sa nu porneasca. O verificare regulata a bateriei va va salva de astfel de probleme.

In caz contrar, daca rotiti cheia in contact, veti auzi demarorul, dupa ce ati facut cateva rotatii, complet linistit si toate luminile se vor stinge. La inceput, un sofer priceput din punct de vedere tehnic poate crede ca clemele s-au slabit. Dar in curand va deveni rapid clar ca motivul este o baterie moarta. Si a doua zi totul se repeta. Dar a meritat sa verifici bateria masinii, nu-i asa?