Schimbarea lichidului de racire

Inlocuirea lichidului de racire dupa o anumita perioada de timp este o necesitate urgenta. Este important de efectuat acest lucru la momentul potrivit.

In fiecare masina, acest sistem mentine temperatura de functionare corecta a motorului. Acesta este motivul pentru care inlocuirea antigelului nu trebuie neglijata! In caz contrar, consecintele vor fi grave, pana la inclusiv necesitatea de a cumpara un nou motor. Garnitura chiulasei poate de asemenea sa crape sau blocul in sine poate fi deteriorat. Acestea sunt cele mai frecvente probleme care apar la masini la care s-a uitat de schimbat antigelul la timp.

Odata cu aparitia sunetului de urgenta al luminii de avertizare a antigelului, este probabil prea tarziu pentru a inlocui fluidul din sistemul de racire. Deci, soferii ar trebui sa-si aminteasca sa efectueze periodic aceasta procedura la fiecare 2-4 ani (120-200 mii km). Companiile producatoare stabilesc singure acest interval.

Inlocuirea lichidului din radiator se realizeaza si atunci cand punctul de inghet este semnificativ mai mic, ceea ce creeaza riscul solidificarii la frig. Controlul temperaturii de inghet este disponibil gratuit la Autoshina.md. Acest lucru trebuie avut in vedere atunci cand va pregatiti masina pentru iarna care vine.

Verificati in permanenta nivelul lichidului de racire in unitatea de motor. Acest lucru este foarte important, mai ales inainte de inceperea sezonului estival, cand riscul de “fierbere” a motorului creste.

Va ajutam sa inlocuiti antigelul in Chisinau la un pret satisfacator pentru orice cetatean de rand al tarii noastre.

Schimbarea lichidului de racire