Geometria rotilor in Chisinau

Reglarea geometriei si aranjarea rotilor sau alinierea rotilor este un serviciu de deservire auto, care trebuie efectuat sistematic. Datorita faptului dat, soferii pot uita de riscuri privind controlul autovehiculului. Haideti sa aflam despre reglarea corecta a rotilor, care joaca un rol principal pentru siguranta si economia dvs.

In general, alinierea rotilor consta in aranjarea acestora paralel una fata de alta si perpendicular fata de pamant. Astfel putem preveni frecarea excesiva intre pneuri si sol, precum si uzura prea rapida a acestora.

Aceasta procedura include 3 elemente:

 • Reglarea geometria rotii pe axa verticala: daca sa privim frontal, specialistul trebuie sa regleze unghiul de inclinare negativ sau pozitiv.
 • Reglarea unghiului de convergenta: ambele roti se instaleaza paralel cu axa de simetrie a vehiculului.
 • Reglarea unghiului de fuga: daca sa privim lateral, tehnicianul regleaza unghiul dintre axa de simetrie perpendiculara pe sol si axa de carosaj.

Pentru echilibrarea corecta se foloseste aparat reglat geometrie roti.

Ficarui client ii vor fi de folos cunostintele specialistilor Autoshina.md cu ajutorul aparatului de geometrie in domeniul alinierii rotilor.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Geometria rotilor in Chisinau

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Geometria rotilor 1Geometria rotilor 2Geometria rotilor 4Geometria rotilor 5Geometria rotilor 6

Beneficiile serviciului de aliniere a rotilor:

 • Sporirea nivelului de confort si siguranta in procesul de conducere.Reglare unghi
 • Micsorarea cheltuielilor pentru deservirea automobilului.
 • Reducerea rezistenței la rulare a anvelopelor.
 • Micsorarea consumului de combustibil. Datorita geometriei si alinierii corecte a rotilor se micsoreaza frecarea pneurilor de sol si in rezultat are loc economia de energie.
 • Sporirea duratei de exploatare. Sa tineti minte ca schimbul de anvelope, mereu este mai costisitor.
 • Protectia pieselor mecanice ale suspensiei. Geometria si alinierea incorecta a rotilor duc la uzura rapida a unor piese ale suspensiei automobilului.
 • Control mai eficient al vehiculului. Acest fapt influenteaza considerabil siguranta soferului, mai ales in conditii nefavorabile de timp. Astfel veti avea parte de o conducere confortabila.
 • Se elimina mai putin CO2, fapt ce este favorabil pentru natura.
 • Aparat geometrie - utilizati un model modern.

Mesterii autoservice-ului nostru ofera serviciu de aliniere a rotilor in Chisinau. Tehnicienii nostri regulat fac instruiri in vederea noilor tehnologii si echipamente. Datorita acestui fapt, efectueaza reglarea rotilor la orice tip de autovehicule, incepand cu automobile si camioane, terminand cu vehicule agricole. Serviciul de verificare geometrie roti in Chisinau este oferit non-stop (24/24).

Dvs, puteti comanda si alte servicii nostri:

Instalarea si reparatia senzorilor de presiune a pneurilor, Lustruirea auto, Ajutor tehnic in caz de accident , Indreptarea jantelor

 

⏫ Ce este Geometria rotilor ?

Camberul este unghiul care se formează între axa verticală și planul roții mașinii. Există o cambra pozitivă, atunci când partea superioară a roților par să cadă, și, respectiv, negativă, când roțile privesc spre interior.Convergența este unghiul care se formează între roți unul în raport cu celălalt. Pentru fiecare mașină, aceste unghiuri sunt individuale și pot fi măsurate atât în ​​grade, cât și în milimetri.

⏫ Cand trebuie facuta geometria rotilor?

Camberul este unghiul care se formează între axa verticală și planul roții mașinii. Există o cambra pozitivă, atunci când partea superioară a roților par să cadă, și, respectiv, negativă, când roțile privesc spre interior.
Trebuie să efectuați procedura dacă observați:
Traiectorie greșită de mișcare (trage la stânga sau la dreapta)
Uzură crescută a anvelopelor
Poziția greșită a volanului nu este doar incomodă, ci și periculoasă.

⏫ Cât costă să faci o aliniere a roților și de ce depinde prețul?

Prețul pentru prăbușirea convergenței este individual pentru fiecare mașină și diametrul roții. Sunați-ne la 060 608 000 și consultanții noștri vă vor spune costul exact al serviciului de aliniere a roților.