Instalarea si reparatia senzorilor de presiune a pneurilor

Deja de cativa ani, pentru automobilele moderne este actual serviciul de instalare a senzorilor de presiune a pneurilor. Apropo, cauciucurile cu senzor fac parte din setul auto standard la fabricarea celor mai noi autovehicule. Pe de alta parte, schimbul senzorului de presiune putin difera de schimbul cauciucului obisnuit.

Senzorul de presiune face parte dintr-un sistem care monitorizeaza nivelul de presiune din anvelope. Aceasta ar insemna ca un automobil cu astfel de senzori pentru pneuri este mult mai sigur decat unul cu anvelope obisnuite. Mai mult ca atat, datorita setarii senzorilor de presiune in anvelope, putem obtine controlul schimbului de presiune asupra tuturor 4 anvelope concomitent. Cel mai important este ca acest schimb de presiune sa nu fie excesiv.

Schimbul bateriei senzorului de presiune la anvelope se efectueaza foarte simplu. Insa necesita o atentie deosebita. Este important sa nu fie deteriorat senzorul in sine, caci altfel va trebuie sa fie schimbat, fapt ce duce la cheltuieli suplimentare. Procesul are loc astfel: se ridica masina, se demonteaza rotile, dupa care acestea sunt schimbate si montate inapoi. Practic, actiunea de baza este inlaturarea pneurilor de pe discuri.

Procurand o masina, trebuie sa tineti minte ca pneurile cu senzor sunt mai scumpe decat cele obisnuite. De-asemenea e important sa intelegeti ca atunci cand schimbati senzorul de presiune a pneurilor, este necesar sa fie inlaturata si presiune din cauciuc. Vulcanizatorii ar trebuie sa fie constienti de acest lucru, dar totusi cand luati inapoi masina, verificati acest lucru. Dar in situatie cand este inlocuita intreaga roata cu senzorul de presiune, numerele de identificare ale senzorilor trebuie reintroduse.

Daca masina dvs. are aparatul mentionat anterior, dispozitivul auto necesar va raporta o defectiune, aprinzandu-se becul de avertizare. Pentru a repara senzorul de presiune a anvelopelor, contactati Autoshina.md.

Servicii nostri populare: Repararea anvelopelor, Reparatia radiatorului, Deblocare usi auto, Geometria rotilor, Asigurare auto