Inlocuirea catalizatorului

Convertorul catalitic este un element al sistemului de evacuare. Este proiectat pentru a reduce toxicitatea gazelor de esapament emise din conducta corespunzatoare. Acest lucru se datoreaza „arderii” catalizator de gaze de esapament, care distruge substantele nocive continute in acestea. Multi soferi, mai devreme sau mai tarziu, se confrunta cu necesitatea de a ordona indepartarea catalizatorului si instalarea unui momeala.

Dispozitivul este realizat sub forma unei cutii metalice cu o structura de umplere acoperita cu o substanta care reactioneaza cu gazele de esapament. Dar, in timp, dispozitivul se arde si inceteaza sa-si mai indeplineasca functia. Din cauza unei defectiuni a sistemului de alimentare cu energie a motorului, fagurele catalizatorului se poate topi. Acest lucru duce la infundare.

Procedura de inlocuire a catalizatorului este aceeasi ca si inlocuirea tobei de esapament. In functie de metoda de fixare, clemele sunt insurubate cu suruburi autofiletante sau se utilizeaza imbinari sudate. Catalizatorul uzat trebuie eliminat dupa eliminare, deoarece unele dintre substantele utilizate la producerea de catalizatori noi pot fi recuperate. Conducerea cu un convertor catalitic deteriorat duce la defectiuni ale motorului. Senzorii din sistemul de evacuare care detecteaza compozitia gresita a gazelor de esapament vor determina controlerul de injectie sa modifice compozitia amestecului aer-combustibil. Acest lucru deterioreaza supapele si pistoanele lor.

Problemele cu catalizatorul, atunci cand trebuie sa il inlocuiti la Chisinau la cel mai bun pret, pot fi recunoscute prin mirosul de hidrogen sulfurat care provine din conducta de evacuare. Comandati serviciul atat de necesar de la Autoshina.md!

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

 

Înlocuirea catalizatorului

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Inlocuirea catalizatorului 1Inlocuirea catalizatorului 2Inlocuirea catalizatorului 4Inlocuirea catalizatorului 5Inlocuirea catalizatorului 6

Care catalizator este mai bun: ceramică sau metal❓

Ceramica sau metalul sunt pur și simplu purtători pe care se aplică pulverizarea catalitică. Iar performanța catalizatorului în sine depinde de calitatea și cantitatea metalelor prețioase depuse. Ceramica ca suport este mai ieftină, dar este mai fragilă, astfel încât suporturile metalice sunt acum mai des folosite ca inserție de catalizator.

Ce se întâmplă dacă doar elimini catalizatorul❓

Cel mai adesea, un sunet străin apare într-un butoi gol. Există o sarcină crescută pe părțile ulterioare ale sistemului de evacuare, ceea ce duce în cele din urmă la o defecțiune mai rapidă a acestora.

Este posibil să tăiați catalizatorul și să puneți o țeavă dreaptă în locul său❓

Nu, acest lucru este greșit. Acest lucru va duce la uzura rapidă a rezonatorului principal. Deoarece catalizatorul acționează și ca rezonator preliminar. Prin urmare, este imperativ să instalați fie un dispozitiv de oprire a flăcării, fie un alt catalizator..

Am o lumină de eroare, trebuie să schimb catalizatorul❓

În primul rând, trebuie să determinați că aceasta este o eroare de catalizator. Eroarea catalizatorului are propriile coduri P0420, P0430. Dacă scanerul a arătat aceste erori, atunci trebuie să schimbați catalizatorul.