Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata

Uzura uleiului de transmisie în transmisia automata este rapida. Prin urmare, schimbarea uleiului într-o transmisie automata joaca un rol nepretuit. De fapt, lichidul din interior ar trebui considerat atât ca lubrifiant de lucru, cât si ca uleiuri în motor.

Cu siguranta vor exista voci ca dealerii nu recomanda schimbarea uleiului de transmisie automata, mentionând ca acest lubrifiant din fabrica este suficient pentru întreaga viata a masinii. Chiar au dreptate, dar cu conditia ca masina sa parcurga 150-200 de mii de km. Pe de alta parte, producatorii acestor cutii considera ca schimbarea uleiului din masina este o necesitate.

Acest lucru, desigur, nu înseamna ca la atingerea unui astfel de kilometraj, cutia de viteze se va prabusi. Dar piesele sale se vor uza din ce în ce mai repede pâna când în cele din urma înceteaza sa functioneze. Pe de alta parte, procesul de îmbatrânire al uleiului este cu atât mai rapid, cu atât este supus mai mult la stres termic.

Inlocuire ulei cutie automata in Autoservice Сhisinau

Frecventa de schimbare a uleiului într-o transmisie automata din Chisinau depinde de marca si modelul masinii sau de tipul cutiei de viteze în sine. De obicei, primul schimb de ulei în transmisia automata are loc la fiecare 60-120 de mii de km, ulterior – la fiecare 40-100 mii km. Se schimba uleiul la cutia de viteze automata puteti in Autoshina.md. 

Schimbarea uleiului de transmisie automata nu trebuie sa fie neaparat costisitoare – si pretul in Autoshina.md ti se va potrivi cu siguranta! Se schimba uleiul la cutia de viteze automata

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Se schimba uleiul la cutia de viteze automata

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata 1Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata 2Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata 4Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata 5Schimbarea uleiului la cutia de viteza automata 6

Cum să determinați ce este umplut în transmisia automată și ce fel de ulei să umpleți atunci când o înlocuiți❓

Uleiurile de transmisie diferă atât prin culoare, cât și ca miros. Există uleiuri galben deschis și nuanțe de roșu (de la CASTROL deschis până la ELF roșu bogat). Trebuie spus imediat că culoarea uleiului este determinată doar de colorantul care i se adaugă, astfel încât uleiul de transmisie automată să poată fi distins de alte uleiuri folosite în mașină. Nimic altceva nu determină culoarea uleiului. În plus, după o perioadă scurtă de timp, orice ulei capătă o culoare maro transparentă.

Este justificată utilizarea aditivilor ATF❓

Uleiurile moderne de viteze au deja toți aditivii necesari în compoziția lor. Această întrebare este adesea pusă atunci când există probleme în funcționarea unei transmisii automate. În cele mai multe cazuri, problemele în funcționarea transmisiei automate sunt însoțite de uzura crescută a comenzilor de frecare. Acesta este un proces ireversibil și fără înlocuire uleiurile sau aditivii nu le vor reface. Prin urmare, în general, revizuirea este singura modalitate de a restabili transmisia la capacitatea de lucru.

Este posibil să derapi pe o mașină cu transmisie automată❓

Nu se întâmplă nimic criminal în timpul alunecării în transmisia automată. Generarea crescută de căldură în convertizorul de cuplu în acest caz poate fi critică dacă sistemul de răcire are o eficiență scăzută (radiatorul de răcire al transmisiei automate este înfundat cu produse de uzură).

Ce alte servicii oferă compania dumneavoastră❓

Compania noastră oferă o gamă largă de servicii și iată doar câteva dintre ele: