Diagnosticare starter

Starterul este un dispozitiv care porneste motorul cu ardere interna. Practic, se folosesc demaroare electrice. Dar exista si motoare pneumatice si pe benzina. Daca exista probleme cu pornirea motorului, pe demaror se afla suspiciunea unei defectiuni. Si acest lucru nu este surprinzator, deoarece atunci cand motorul functioneaza, acesta este supus unor sarcini extrem de grele. Merita sa stiti ca diagnosticul starterului este un pas adecvat pentru a preveni problemele viitoare.

Unul dintre cazurile in care este posibil sa se presupuna o defectiune & ndash; lipsa de reactie dupa rotirea cheii in blocarea contactului. Defectiunea poate fi in contactele din sistemul de pornire sau in ruperea firului principal. Daca toate elementele sunt in stare buna, infasurarile electromagnetice ale comutatorului sunt cel mai probabil deteriorate.

Un alt caz este atunci cand motorul nu reactioneaza si se aude un zgomot metalic. In acest caz, solenoidul este probabil deteriorat si trebuie sa verificati demarorul de pe masina. Se poate intampla ca demarorul sa functioneze, dar arborele cotit nu se misca. In acest caz, trebuie acordata o atentie deosebita posibilei defectiuni a mecanismului ambreiajului.

Puteti verifica demarorul din interiorul masinii atunci cand testati pornirea sau dupa scoaterea dispozitivului. Diagnosticul include o examinare initiala si detaliata.

Datorita faptului ca demarorul este un element de design foarte important, cel mai bine este sa inspectati si sa inlocuiti dispozitivul in magazinele de reparatii auto dovedite. Un bun exemplu al unei astfel de platforme este compania Autoshina.md aici, diagnosticul de pornire este efectuat la un nivel inalt de catre adevarati profesionisti.

Diagnosticare starter in Chisinau