Înlocuirea placutelor de frana

Fiecare proprietar a unei masini stie: placutele de frana trebuiesc inlocuite la timp. Sistemul de franare este unul dintre cele mai importante sisteme a unei masini. Sanatatea si adesea viata soferului, precum si a celorlalti participanti la circulatie, si a pietonilor, depind de eficacitatea acestuia. In cazul unei probleme, aceasta componenta importanta este de obicei inmanata la reparatie.

Placutele de frana trebuie inlocuite daca au o grosime mai mica de 1,5 mm. Adesea, senzorii corespunzatori (mecanici sau electronici) insisi sugereaza cand trebuie de facut acest lucru. Atunci cand are loc inlocuirea placutelor la un pret normal in centrul nostru auto Autoshina.md, specialistii sunt sfatuiti sa verifice simultan starea jantelor de frana. Cel mai simplu mod este de a verifica marginile. Daca acestea sunt prea mari, jantele trebuiesc inlocuite imediat cu altele noi sau, eventual, rulate. De regula, jantele sunt, de asemenea, inlocuite la fiecare a doua schimbare a placutelor (anvelopele ar trebui sa fie verificate pentru deteriorari si fisuri si daca este posibil sa nu fie nevoie de a fi inlocuite).

Performanta componentelor individuale ale sistemului de franare este esentiala pentru siguranta conducerii. Unele dintre ele se uzeaza in mod natural si trebuie inlocuite in mod regulat. Printre acestea, cele care necesita mai multa atentie sunt placutele de frana, care se uzeaza cu timpul. Frecventa inlocuirii placutelor de frana depinde de maniera si stilul de conducere. Ar fi mai bine sa nu faceti acest lucru de sine statator, ci sa lasati aceasta in grija expertilor. Este important de facut acest lucru in mod corect urmand cateva reguli esentiale.

Aceste componente ale sistemului de franare in sine indica in mod clar necesitatea inlocuirii acestora. Majoritatea placutelor sunt echipate cu placi speciale care emit un sunet caracteristic la franare. Daca nu au aceste placi pe ele, vor scartai neplacut la franare. La vehiculele noi de ultima generatie sunt instalate suplimentar sisteme de alarma la uzura. La un semnal atat de clar, este necesara inlocuirea urgenta a placutelor de frana din fata sau din spate.

Alte elemente ale sistemului de franare sunt, de asemenea, supuse uzurii. Se intampla sa fie necesar de a inlocui jantele si placutele in acelasi timp sau pe rand. Cu toate acestea, schimbam jante mult mai rar. Acestea functioneaza in conditii foarte dificile - la temperaturi de 600 grade Celsius, la schimbari bruste ale conditiilor de conducere si supraincarcari mecanice. Deci, atunci cand inlocuiti placutele, luati din timp pentru a verifica uzura jantelor de frana. Ambele elemente interactioneaza intre ele. Acestea sunt responsabile pentru distanta de franare scurta si eficienta vehiculului. Iar pretul inlocuirii placutelor de frana va va satisface cu siguranta.

Ca si in cazul placutelor, inlocuirea acestora depinde de stilul de conducere. Inlocuirea placutelor trebuie efectuata dupa fiecare 30 de mii de km parcursi, iar inlocuirea jantelor de frana se face cel mai de dorit dupa 60 de mii de kilometri. Desigur, puteti evalua independent gradul de uzura al acestora. Jantele de frana au o grosime admisibila, nu trebuie sa fie mai mica de 1 mm pe fiecare parte. Grosimea admisibila este verificata pe flansa cadranului ceasornic.

Cu toate acestea, inlocuirea placutelor de frana la cel mai bun pret din Chisinau ar trebui incredintata profesionistilor. Faceti-o la Autoshina.md. Personalul nostru are o bogata experienta in aceste chestiuni.

Costul inlocuirii placutelor de frana va satisface fiecare client. Calitatea muncii este realizata la un nivel foarte ridicat. Va invitam sa va asigurati de acest lucru singuri!

 

Înlocuirea placutelor de frana

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Înlocuirea placutelor de frana 1Înlocuirea placutelor de frana 2Înlocuirea placutelor de frana 4Înlocuirea placutelor de frana 5Înlocuirea placutelor de frana 6

Care este intervalul de înlocuire a plăcuțelor de frână❓

Frecvența înlocuirii plăcuțelor de frână depinde de condițiile de funcționare ale mașinii; nu există o reglementare exactă pentru acestea, cum ar fi schimbarea uleiului de motor. Limita de lucru a plăcuțelor de frână este diferită pentru mașinile cu transmisie manuală și transmisie automată. La mecanică, plăcuțele sunt schimbate la fiecare 30-50 mii, la mașină 25-30 mii. Funcționarea mașinii pe drum duce plăcuțele într-o stare inutilizabilă mult mai rapid.

Ce se întâmplă dacă plăcuțele de frână nu sunt înlocuite la timp❓

Din cauza plăcuțelor foarte uzate, pistoanele din cilindrii de frână se pot deforma și bloca.

Cum pot plăti pentru serviciile dumneavoastră❓

Toate metodele de plata sunt acceptate pe site-ul nostru, puteti plati atat cash cat si fara numerar.

Pe cine pot consulta în această chestiune❓

Cu privire la această problemă sau la orice altă problemă privind repararea sistemului de frânare, puteți consulta contactele enumerate pe site sau sunând la +373 60 608 000.