Schimbarea lichidului de frana

Lichidul de frana este foarte important pentru masina. Siguranta in timpul calatoriei depinde direct de calitatea acestuia. Cu toate acestea, unii soferi nu isi amintesc intotdeauna de acest lucru.

4 semnale a necesitatii schimbarii lichidului de frana cat mai curand posibil:

  • Termen de valabilitate expirat.
  • Este prezenta murdarie vizibila.
  • Franare deteriorata.
  • Coroziune in sistemul de franare.

Unde se schimba lichidul de frana? Acest lucru trebuie facut la un centru auto specializat. Intregul sistem trebuie ventilat, ceea ce afecteaza in mod direct eficienta franarii. La schimbarea lichidului de frana, toate rotile trebuie scoase. Acest lucru se poate face cu usurinta atunci cand vehiculul este pozitionat pe un lift hidraulic intr-un atelier auto. Dar acest lucru nu se poate de facut de sine statator in garaj. Printre altele, profesionistii sunt intotdeauna gata sa verifice etanseitatea sistemului, starea furtunurilor fixe si flexibile, a jantelor de frana, a placutelor si a tamburilor.

Pentru masinile moderne si vehiculele premium, schimbarea lichidului de frana necesita conectarea vehiculului la un computer de diagnosticare cu software-ul adecvat. Si aici cu siguranta nu va puteti descurca fara cunostinte speciale. Incredinta-ti aceasta personalului Autoshina.md! Nu uitati ca este necesar sa verificati starea lichidului de frana cel putin o data pe luna. De asemenea, puteți cumpăra lichid de frana la cel mai bun pret.

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Schimbarea lichidului de frana in Chisinau

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Ce este lichidul de frana❓

Lichidul de frână este o parte integrantă a sistemului hidraulic, care este utilizat la frânele și ambreiajele hidraulice ale tuturor vehiculelor echipate cu sisteme de frânare cu disc și tambur. Scopul său principal este de a transfera energie de la cilindrul principal de frână la cilindrii roții, care presează garniturile de frână pe discurile sau tamburele de frână. Lichidul de frână este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de frânare al mașinii, a cărui calitate determină siguranța șoferului și a pasagerilor.

Cât durează schimbarea lichidului de frână❓

Se recomanda schimbarea lichidului de frana la fiecare 1,5-2 ani. Această perioadă se datorează higroscopicității sale ridicate - adică capacității de a concentra umiditatea din aer. Acest indicator își reduce brusc punctul de fierbere. Depășirea duratei de viață recomandată a lichidului de frână afectează negativ eficiența sistemului de frânare până la defectarea acestuia.

Cum să distingem lichidul de frână bun de falsurile absolut❓

Acordați o atenție deosebită ambalajului: lichidele din recipiente de sticlă trebuie evitate - nu asigură o etanșeitate adecvată, nu au protecție împotriva deschiderii și nu asigură condițiile de depozitare necesare pentru lichidul de frână. Ambalajul trebuie sa contina toate detaliile producatorului: adresa, numarul de telefon etc. De asemenea, este necesar să se verifice prezența unui cod de bare, a cărui absență reprezintă o încălcare a regulilor comerciale și prezența unui sigiliu de protecție. In orice caz, pentru a exclude posibilitatea de a achizitiona falsuri, va sfatuim sa achizitionati lichid de frana produs doar de firme cunoscute.

Ce alte servicii oferă compania dumneavoastră❓

Compania noastră oferă o gamă largă de servicii și iată doar câteva dintre ele