Schimbarea lichidului de frana

Lichidul de frana este foarte important pentru masina. Siguranta in timpul calatoriei depinde direct de calitatea acestuia. Cu toate acestea, unii soferi nu isi amintesc intotdeauna de acest lucru.

4 semnale a necesitatii schimbarii lichidului de frana cat mai curand posibil:

  • Termen de valabilitate expirat.
  • Este prezenta murdarie vizibila.
  • Franare deteriorata.
  • Coroziune in sistemul de franare.

Unde se schimba lichidul de frana? Acest lucru trebuie facut la un centru auto specializat. Intregul sistem trebuie ventilat, ceea ce afecteaza in mod direct eficienta franarii. La schimbarea lichidului de frana, toate rotile trebuie scoase. Acest lucru se poate face cu usurinta atunci cand vehiculul este pozitionat pe un lift hidraulic intr-un atelier auto. Dar acest lucru nu se poate de facut de sine statator in garaj. Printre altele, profesionistii sunt intotdeauna gata sa verifice etanseitatea sistemului, starea furtunurilor fixe si flexibile, a jantelor de frana, a placutelor si a tamburilor.

Pentru masinile moderne si vehiculele premium, schimbarea lichidului de frana necesita conectarea vehiculului la un computer de diagnosticare cu software-ul adecvat. Si aici cu siguranta nu va puteti descurca fara cunostinte speciale. Incredinta-ti aceasta personalului Autoshina.md!

Schimbarea lichidului de frana in Chisinau