Inlocuirea centurii de antrenare a aerului conditionat

Majoritatea masinilor din secolul 21 sunt dotate cu aer conditionat. Principala unitate de lucru a conditionerului se numeste compresor. Acesta comprima metodic si pompeaza freonul de la radiatorul condensatorului la radiatorul evaporatorului. Compresorul este inima fiecarui sistem de aer conditionat.

Cureaua conditionerului este proiectata pentru a transmite cuplul de la arborele cotit al motorului la compresor. Aceasta este functia sa principala. Aceasta unitate este, de asemenea, responsabila pentru functionarea compresorului. Daca nu isi indeplineste sarcinile cu ajutorul acestei componente, activitatea sistemului climatic se opreste. Aceasta inseamna ca temperatura din salon nu va fi mentinuta la nivelul setat.

Care sunt motivele care duc la esuarea centurii dispozitivelor climatice:

  • Uzura naturala, deoarece piesa are o resursa limitata. Este expusa la sarcini mari: efectul frictiunii, aparitia fisurilor si aschiilor, decojirea bazei tesaturii.
  • Deformare mecanica. De regula, este din cauza scripetelui sau a rolei de tensionare.
  • Ingheturi severe care afecteaza cu siguranta performantele centurii.
  • Deservire proasta.

Astfel, inlocuirea centurii conditionerului la un pret normal mai devreme sau mai tarziu devine o nevoie urgenta. Serviciul corespunzator este intotdeauna disponibil la Autoshina.md.

Inlocuirea centurii de antrenare a aerului conditionat