Diagnosticarea motorului

Diagnosticarea defectiunilor motorului intr-un vehicul astazi nu are loc prin ochi, asa cum a fost acum cativa ani. In prezent, fiecare masina noua este echipata cu un computer de bord si o serie de componente electronice care controleaza functionarea acestuia pentru a creste eficienta si siguranta.

Diagnosticarea computerizata a motorului este o verificare a parametrilor de functionare ai dispozitivului prin citirea datelor de pe computerul de bord al masinii folosind o interfata speciala echipata cu software adecvat. Dupa conectarea interfetei la acest computer auto, specialistul poate compara datele de iesire cu datele implicite furnizate de producatorul unui anumit model de masina. Pe baza rezultatelor diagnosticului, determina daca motorul functioneaza corect si daca alte componente ale masinii functioneaza normal. Daca datele de iesire difera de datele standard, analiza acestora poate indica tipul de esec.

Verificarea performantei motorului poate parea o sarcina simpla din exterior, deoarece nici macar nu trebuie sa te uiti in interiorul motorului pentru a face acest lucru. In realitate, insa, utilizarea interfetei si a software-ului necesita o multime de cunostinte si experienta pentru a diagnostica corect problema.

Datele de pe computerul de bord nu pot fi falsificate. Fiecare client are acces la aceste informatii si le poate verifica personal sau poate solicita o examinare de specialitate de la un alt diagnostician. Prin urmare, este necesar sa se diagnosticheze defectiunile motorului numai in servicii profesionale, cum ar fi Autoshina.md.