Inlocuirea pompei de servodirectie
Sarcina sistemului de servodirectie este de a reduce forta necesara pentru a depasi rezistenta rotilor la rotire. Sistemul de servodirectie are o pompa actionata de o centura de antrenare de la motorul masinii. O pompa sub presiune furnizeaza lichid mecanismului de directie, unde ansamblul supapei determina miscarea volanului si trece lichidul sub presiune in cutia de viteze, facilitand miscarea raftului si a tijelor de directie din acesta. Inlocuirea pompei GUR este necesara atunci cand vine momentul.
In timp, pompa servodirectiei poate esua sub forma de scurgeri sau bruiaj. Unitatea deteriorata emite un sunet caracteristic urland atunci cand incearca sa roteasca rotile. Pentru a inlocui pompa servodirectiei, este necesar sa aspirati lichidul de rapel din rezervorul de expansiune, sa deconectati furtunurile de presiune si sa scoateti centura de antrenare. Pompa poate fi apoi desurubata de la montarea pe blocul motor.
Noua pompa este instalata in ordine inversa. In acelasi timp, sistemul de servodirectie este intotdeauna umplut cu lichid hidraulic proaspat. Sistemul este dezaerat automat, trebuie doar sa va asigurati ca lichidul este umplut. La inlocuirea pompei servodirectiei, este de asemenea bine sa verificati starea curelei de antrenare si a furtunurilor servodirectiei.
Dupa finalizarea inlocuirii pompei servodirectiei, este necesar un test drive pentru a va asigura ca nu exista scurgeri si ca servodirectia functioneaza corect. Acest lucru ar trebui facut de specialisti.
Deci, pentru o inlocuire de inalta calitate a pompei GUR la cel mai bun pret, contactati angajatii Autoshina.md. nu va vom dezamagi!
Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.
❗Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.❗
Care sunt tipurile de pompe❓
Pompa hidraulica poate fi de urmatoarele tipuri:
- cu lame (lamelare)
- angrenaj
Care este funcția principală a servodirecției❓
Funcția principală a servodirecției este de a crește confortul la volan prin ușurarea efortului asupra volanului. Acest lucru este asigurat de funcționarea unei pompe hidraulice încorporate în ea, care creează și modifică presiunea în sistemul hidraulic de direcție.
Care sunt semnele unei pompe de servodirecție sparte❓
Unul dintre semne este atunci când pompa servodirecției bâzâie mult în timpul funcționării. Iar acest sunet neplăcut se intensifică la întoarcere.
Din ce este făcută o pompă de servodirecție❓
Pompa este formată din următoarele elemente:
- cadru
- rotor
- capac
- stator
- rulment cu ace
- scripete
- cutie de umplutură
- senzor de turație a motorului
- supapă de reglare a debitului