Reglare a luminii farurilor

Farurile pozitionate corect la vehicul nu numai ca garanteaza confortul soferului, care vede mai bine si mai departe. Este, de asemenea, unul dintre elementele cheie de siguranta pentru acesta si pentru soferii care conduc din partea opusa. Asadar, reglarea farurilor este foarte importanta.

Cu toate acestea, ce ar trebui de facut pentru a evita probleme precum vizibilitatea redusa pe timp de noapte, si riscul crescut pentru soferii din banda opusa? Desigur, trebuie sa reglati farurile masinii si la un nivel profesional. In timpul conducerii cu o viteza de 90 km/ h, exista doar cateva secunde pentru a evita o coliziune atunci cand cineva sau ceva sare brusc in cale. Fasciculele de lumina slab aliniate pot reduce timpul de raspuns la zero. Farurile vehiculului dvs. pur si simplu nu vor lumina obstacolele, care, foarte probabil, pot duce la un accident.

Problema farurilor auto nereglate este deosebit de acuta pe traseele pe intuneric. Probabil ca de mai multe ori ati fost orbiti de o masina care conducea spre dvs. Multi soferi pur si simplu nu le pasa daca farurile lor lumineaza corect drumul. Verificarea si reglarea farurilor ar trebui sa fie efectuate la fiecare testare a vehiculului. Cea mai simplă reglarea farurilor la perete - distanța de la mașină la perete nu trebuie să fie mai mare de 7,5 m.

Reglarea luminilor de ceata

Reglarea farurilorIn teorie, faza scurta aranjata perfect ar trebui sa ilumineze aproximativ 150 de metri de drum in fata masinii. In practica, totusi, acest lucru nu este posibil, deci este necesara o buna reglare a luminii pentru a focaliza fasciculul, astfel incat sa puteti vedea aproximativ 100 de metri de drum din fata. Potrivit expertilor, aceasta vizibilitate corespunde unei distante de franare la o viteza de aproximativ 90 km/ h.

Modul in care farurile ar trebui pozitionate intr-un autoturism este determinat de regulamentari si de valorile limita. In plus, instrumentul de reglare a farurilor trebuie, de asemenea, aliniat si instalat corect. Si chiar locul in care se face testarea trebuie, de asemenea, sa fie aliniat.

Corectarea farurilor

Pe langa reglarea farurilor in timpul unei inspectii tehnice, aceasta procedura ar trebui de efectuat si in cazul inclinarii suruburilor lampii atunci cand se circula pe denivelari si gropi. Daca masina a fost implicata intr-un accident, farurile trebuie, de asemenea, reparate, iar acest lucru se face cel mai adesea intr-un atelier de reparatii auto. Si cel mai important. Fiecare proprietar de masina ar trebui sa retina ca reglarea farului de intalnire se efectueaza de fiecare data cand becul farului este inlocuit. Acest lucru ar trebui de facut pentru fiecare far separat.

Este foarte important ca farurile sa ofere o vizibilitate corecta fara a surprinde soferul unui vehicul care se deplaseaza spre dvs. In cazul in care acestea nu lumineaza in acelasi mod, este necesar sa inlocuiti becurile. In mod similar, reglarea farurilor de ceata trebuie facuta de un mecanic auto in timpul vizitei dvs. la atelier.

Autocentrul Autoshina.md, prin mainile mesterilor sai, regleaza farurile la un pret excelent folosind un dispozitiv special. Acesta trebuie pozitionat corect in raport cu vehiculul. Pentru aceasta se foloseste o oglinda. Este aproape imposibil de realizat un unghi optim de inclinare a fasciculului de lumina la faruri fara utilizarea unui echipament special. Fiti siguri, este putin probabil sa faceti fata. Reglarea corecta a farurilor este disponibila la noi - trebuie doar sa o comandati!

Serviciul nostru este situat pe Calea Basarabiei 44.

Pentru a afla pretul exact pentru alte servicii auto, sunati operatorii nostri.

Reglarea farurilor 1Reglarea farurilor 2Reglarea farurilor 4Reglarea farurilor 5Reglarea farurilor 6