(0.0)
08.04.2021

Cand se schimba cauciucurile uzate

Atunci cind vorbim despre modelul uzat al benzii de rulare, acesta este primul si cel mai important indicator care ne semnalizeaza ca masina noastra necesita o noua achizitie sub forma unei perechi de pneuri. Conditia in care se afla anvelopele influenteaza in mod direct astfel de proprietati importante precum: calitatea manevrabilitatii, accelerarea, stabilitatea in timpul deplasarii, precum si intervalul specific de frinare, mai ales pe o o portiune de drum acoperita de zapada sau umeda. Aici nu este vorba despre faptul citi bani ati pastrat dumneavoastra deplasindu-va inca un an sa doi cu o pereche de pneuri uzate, trebuie sa constientizati ca cel mai important factor este siguranta dumneavoastra, a pasagerilor si a altor persoane care participa la trafic. De aceea daca anvelopele sunt uzate, acestea necesita a fi schimbate. si nu vorbim de dorinta sau preferinta, ci de o necesitate si trebuinta vitala.

Cind putem afirma ca pneurile nu mai pot fi folosite?

in general, conducatorii de masina intrebuinteaza pneurile econom si buget in jur de trei ani, iar pneurile premium in jur de 5 ani. Dar, merita sa mentionam ca acest parametru depinde de mai multe caracteristici percepute intr-o maniera individuala. De aceea intervalul de timp care a trecut de la momentul procurarii pneurilor este pe departe a fi indicele primordial, doar daca nu au trecut 10 ani de la momentul ultimei achizitii. Aici intrebarea nici nu se pune daca trebuie schimbate sau nu, deoarece in acest caz este de la sine inteles ca schimbarea este inevitabila. Cit de repede se uzeaza pneurile depinde de modalitatea specifica de conducere a soferului, suprafata de drum pe care masina se deplaseaza propriu-zis, circumstantele de timp.

Daca ar fi sa vorbim de factorii esentiali care contribuie la declansarea procesului de uzare, nu avem cum sa nu mentionam:

  • Daune de caracter mecanic, precum diferite tipuri de taieturi.

  • Vulcanizarea si procesul de echilibrare a rotilor realizat intr-o maniera incompetenta.

  • Pastrarea anvelopelor intr-o maniera necorespunzatoare.

  • Deplasarea cu viteza.

  • Frinarea realizata intr-un mod brusc, impreuna cu blocajul total al rotilor.

  • Masina nu este pusa in miscare pentru o buna perioada de timp.

Cit de repede are loc procesul de uzare isi aduce contributia sa, de asemenea, unele defectiuni prezente in mijlocul de transport. Tindem sa mentionam ideea ca daca pe anvelopa este prezenta uzura intr-o parte, aceasta fiind vizibila cu ochiul liber, in rezultat putem intui ca este vorba de o defectiune a suspensiei. in aceste circumstante, pe linga schimbarea anvelopelor este necesara implicarea unui service auto, anume acesta va indeplini sarcina de inlaturare a problemei ce a declansat procesul de uzare.

 

Cand schimb cauciucurile? Factori care ne indica necesitatea schimbarii pneurilor

in acest sens este important sa mentionam ca pneurile isi pierd din proprietati, astfel devenind riscant sa fie utilizate, in momentul in care se sterge desenul benzii de rulare, asadar a venit timpul pentru un schimb. Dat fiind faptul ca modelul benzii de rulare indeplineste misiunea esentiala de a inlatura cit mai eficient cantitatea de apa din punctul de contact dintre roata si carosabil cu scopul de a ameliora ambreiajul cu suprafata drumului si a impiedica alunecarea pe suprafete umede. Iata de ce este importanta monitorizarea schimbarii modelul benzii de rulare. A examina rotile este necesar a fi realizat lunar si in mod deosebit inainte de o calatorie de lunga durata.

Cum intelegem ca pneurile sunt supuse uzurii?

Pentru a identifica daca anvelopele sunt uzate ne vin in ajutor urmatorii indici:

  • Indicatorul uzarii. in situatia in care nivelul indicatorului corespunde cu nivelul desenului benzii de rulare, atunci anvelopa nu mai poate fi intrebuintata. De aici rezulta ca proprietatile de siguranta nu mai sunt asigurate, iar anvelopele necesita a fi schimbate.

  • Indicatorul numeric. Acesta prevede diverse numere, cu diferite grade de intensitate, in banda de rulare. in cazul in care ultima cifra dispare, acesta este semnalul ca anvelopa este uzata.

  • Contorul adincimii benzii de rulare. Disponibil spre achizitionare in orice magazin specializat in pneuri.

 

Speram ca articolul nostru a fost util, iar dumneavoastra ati aflat mai multe despre cand schimb anvelopele. Schimbarea pneurilor este o necesitate, deoarece de acest factor depinde siguranta dumneavoastra si a altor conducatori auto care participa in cadrul procesului de deplasare. Daca ati observat ca anvelopele si-au pierdut din proprietati, nu incercati sa lungiti perioada de realizare a schimbului deplasindu-va cu acestea pina la ultima clipa. Aceasta poate doar inrautati situatia, iar in final dumneavoastra puteti fi obligat sa investiti mult mai mult decit pentru o pereche de pneuri. Pentru toate lucrurile este timpul potrivit, deci nu ratati acest timp!

Comentarii la articol (0)
Lasa un comentariu
Știri populare